Home Aktualności Święto Kiełbasy Lisieckiej
Święto Kiełbasy Lisieckiej PDF Drukuj Email

Tegoroczne Święto Kiełbasy Lisieckiej obchodzone 16 czerwca na rynku w Liszkach zgromadziło wielu mieszkańców naszej gminy oraz gości z bliższych i dalszych stron. Impreza była okazją dla wielu stowarzyszeń działających na terenie gminy Liszki do zaprezentowania swojego dorobku. Wśród nich nie zabrakło także naszego Stowarzyszenia na rzecz Ziemi Lisieckiej.

Na stoisku umieszczonym w centralnej części placu przed Urzędem Gminy Liszki zaprezentowaliśmy plon naszej czteroletniej działalności. Szczególne zainteresowanie zwiedzających wzbudziła wystawa kilkudziesięciu fotografii historycznych zebranych przez nas na potrzeby przygotowywanego albumu o historii Liszek. Powodzeniem cieszyły się także wydane przez Stowarzyszenie broszurki przybliżające życie i działalność wybitnych osób pochodzących z Liszek: ks. bpa Rosponda, prof. Jana Kantego Steczkowskiego oraz tradycje rzemiosła Ziemi Lisieckiej.